Tips voor uitjes in de regio

Geschreven door: Avelien Van den Hul| 9 december 2021 09:10 in Tips/Uitjes
1266 | 0

Leuke tips voor uitjes in de regio! Nu hebben we toch een leuke tip voor je! Door heel Nederland wordt de komende weken het platteland onder de aandacht gebracht door middel van allerlei evenementen. Coronaproof, want merendeels te beleven vanuit je auto of zelfs op de fiets. Er is van alles te doen op het platteland. Van verlichte boerderijen en tractoren bekijken, tot het verzamelen van een kerstpakket bij boeren en tuinders op het erf. Een 7-tal organisaties, waaronder de LTO (ondernemersorganisatie voor Nederlandse boeren en tuinders) hebben dit mogelijk gemaakt. Via deze link kun je per provincie bekijken wat er bij jou in de buurt wordt georganiseerd. Heb je een zoon of dochter die gek is op tractoren, dan is het heel speciaal om die grote machines prachtig verlicht in het donker te zien rijden. Dit kan op meerdere plaatsen, zoals Julianadorp, de Hoeksche Waard of in Friesland waar een heuse Elfstedentocht met trekkers wordt gereden langs zorginstellingen.  

Lokale uitjes met kinderen


Boerderijroutes

Mooi verlichte boerderijen kun je via uitgezette autoroutes bekijken in o.a. de omgeving van Rolde of het land van Cuijk, waar tevens een puzzelelement in de route is opgenomen. Ook op Texel wordt een puzzelroute langs verlichte boerderijen georganiseerd waarbij je onderweg kunt kennis maken met lokale producten.

Fietsen voor je eten

De sportieveling kan ervoor kiezen z'n kerstpakket bij elkaar fietsen, bijvoorbeeld in de Kromme Rijnstreek. Of je kunt een levende kerststal bekijken in Oosteind, Noord-Brabant. Kortom, er is voor jong en oud een heleboel (veilig) te beleven in de komende donkere dagen. Wacht niet te lang met de website te bekijken, want voor diverse evenementen wordt gevraagd je van tevoren aan te melden. En vol = vol. 

Heel veel plezier alvast! 

Lokaal kopen

Wil je vaker tips ontvangen voor leuke, lokale uitjes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen