Over ons

Ons verhaal

Lokaalwijzer is hét platform voor lokale producten in Nederland. Wij zorgen ervoor dat je het aanbod van lokale producten in jouw regio gemakkelijk kunt vinden. Groente, fruit, zuivel, bloemen, planten, vlees, vis en nog veel meer producten uit eigen regio. We houden van het delen van kennis. Zo schrijven wij blogs over het lokaal kopen van producten. Ook vragen wij gebruikers hun kennis te delen door middel van reacties of reviews op het platform. Zo worden we samen lokaal wijzer.

Lokaal als nieuwe normaal

Overal in ons land worden verse producten uit de regio aangeboden. De aandacht voor het lokaal produceren en het kopen van deze producten is aan een opmars bezig. Er ontstaat meer en meer behoefte aan direct contact met de aanbieder, ingegeven door de wens om te weten waar je product vandaan komt en hoe dit is geproduceerd. Het kopen van lokale producten ondersteunt de regionale economie en is beter voor het milieu. Wij willen iedere Nederlander kennis laten maken met het lokaal kopen van producten. Ben jij er klaar voor?

Start jouw reis

Wij wijzen je graag de weg

Lokaalwijzer wijst jou de weg naar lokale producten met een gemakkelijke en overzichtelijke website. Het zoeksysteem toont het aanbod in de door jouw gewenste regio, inclusief alle relevante informatie over de aanbieder. Bij Lokaalwijzer vind je welke producten worden aangeboden, informatie over openingstijden en foto’s van het aanbod en de aanbieders. Ook navigeer je direct naar de locatie waar je de producten kunt verkrijgen. Vergeet ook niet de aanbieders van jouw voorkeur op te slaan als favoriet, wel zo makkelijk! Wij helpen jou om lokaal wijzer te worden.

Favorieten opslaan

Kratten met groente en fruit

Samen wijzer

Door kennis te delen hopen wij het kopen van lokale producten bekender en toegankelijker te maken. Wij geloven in een Nederland waarin iedereen regelmatig lokaal koopt. In samenwerking met onze aanbieders schrijven wij continu artikelen over lokale producten. Wij laten zien welke seizoensproducten er weer verkrijgbaar zijn, delen kennis over de producten, hebben interviews met aanbieders uit de regio en nog veel meer!

Maar echt wijzer worden we samen. Bij alles wat wij doen betrekken wij onze aanbieders en vragen wij naar hun mening. Wij staan altijd open voor samenwerkingen en nieuwe ideeën.

Ervaring

Het lokaal kopen van je producten is een belevenis! Zowel om het product zelf als de ervaring. Weten waar het product vandaan komt en het verhaal achter het product is misschien wel net zo belangrijk als de kwaliteit en de prijs. Want wat is er nou leuker dan het zelf tappen van je melk of het plukken van je eigen aardbeien?

Via ons platform stimuleren wij gebruikers hun ervaring te delen. Voor lokale aanbieders heeft het enorme waarde om te weten hoe de consument het aanbod heeft beleefd, om verder te kunnen verbeteren of gewoon omdat het leuk is waardering te krijgen voor het harde werk. Uiteraard geven de ervaringen ook een inzicht in de kwaliteit van de aangeboden producten voor andere consumenten, zo worden we samen wijzer.

Twee koeien in de wei