De leukste en lekkerste Westlandse stalletjes langs de weg

Geschreven door: Esmeralda Groen| 15 april 2023 08:00 in Provincie/Regio
2689 | 0

Het Westland - ook wel De Glazen Stad genoemd -  is wereldberoemd om zijn vele tuindersbedrijven en innovatieve glastuinbouw. Door de jaren heen zijn kleine familiebedrijven uitgegroeid tot grote miljoenenbedrijven die jaarlijks gigantische aantallen aan bloemen, groente, fruit en andere producten exporteren naar het buitenland. Als lokale bewoner is er natuurlijk niets leukers dan profiteren van al deze mooie producten die in de buurt worden gekweekt. Mooie, kwalitatieve producten bij jou om de hoek die nog betaalbaar zijn ook. Van groenten tot fruit en van bloemen tot planten: in De Glazen Stad koop je de mooiste producten op fietsafstand van elkaar!

In deze blog delen wij 6 leuke Westlandse stalletjes langs de weg. Pak de auto of de fiets en ontdek wat er in het Westland allemaal voor lekkers te halen valt. 

Boeregoed | Groenten en fruit | Naaldwijk

BoereGoed is een regionaal initiatief van de eigen Buurtkas en telers uit de regio die samen zorgen voor een dagelijks vers én een duurzaam aanbod van groente, fruit en zuivel. De stichting gaat duurzame samenwerkingen aan met als doel een lokale, korte voedselketen. In de kleine winkel (in kas) aan de Baakwoning kun je terecht voor jouw boodschappen. Woon je niet in de buurt? De producten worden ook aangeboden in de webshop en in diverse farmshops in de regio. Op verzoek kan er ook fruit worden geleverd bij bedrijven. 

Star Orchids | Bloemen | ‘s-Gravenzande

Star Orchids staat bekend om haar schitterende orchideeën. Ze bieden je verschillende soorten in diverse kleuren, maar het allermooiste: ze verkopen orchideeën als snijbloem. Heel bijzonder, dit kom je niet vaak tegen. Deze prachtige, grote bloemen zien er elegant, chique en puur uit en blijven heel lang mooi. Je hebt er weken plezier van! 

Bij Star Orchids doen ze hun uiterste best om op een milieuvriendelijke manier te werken. Zo hebben ze zonnepanelen laten installeren, scheiden zij hun afval en vangen ze hun afvalwater op, wat vervolgens wordt gereinigd en hergebruikt. 

Je kunt de takken los kopen en deze kosten € 5,00. Je kan bij het stalletje een QR-code scannen en zo per Tikkie/betaalverzoek betalen. 

Penning freesia | Bloemen | Honselersdijk 

De Freesia is een heerlijk geurende sierbloem die een beetje nostalgische gevoelens oproept. Een prachtige bloem voor thuis in je woonkamer. In de winkel van Penning freesia in Honselersdijk koop je de mooiste freesia’s in verschillende kleuren, zowel hoofdtakken (exportkwaliteit) als zijtakken, maar je kunt er ook terecht voor amaryllissen en een uitgebreid assortiment aan seizoensgebonden stukjes met mini amaryllis en grootbloemige amaryllis. Alles uit eigen kas. De winkel is geopend op vrijdag (12:00 – 16:00 uur) en zaterdag (10:00 – 14:00 uur). 

Kwekerij Duijvestijn | Tomaten | Poeldijk 

Bijzonder, mooi én extra lekker. De tomaten van Kwekerij Duijvestijn zijn uniek in hun soort. Vooral Coeur de Boeuf tomaten zijn een aanrader: deze tomaten zien er niet alleen bijzonder uit, maar zijn fris van smaak en zitten door hun formaat vol vruchtvlees . Naast Coeur de Boeuf telen ze nog twee andere heerlijke soorten: de Red Egg pruimtomaten van het ras Romanella‚Äč‚Äč en Tommies van het ras Sweetelle. Vanaf begin maart tot half november kun je van maandag t/m zaterdag tomaten kopen aan de Pouwelslaan in Poeldijk. Ook deze kwekerij werkt op een duurzame manier. Ze beschikken over verschillende kwaliteitsborgingssystemen, waaronder het Planet Proof keurmerk.

Dr. Green | Planten | Naaldwijk 

Dr. Green Aloë vera is het enige glastuinbouwbedrijf in Europa dat zich volledig specialiseert in het kweken van Aloë vera. Dr. Green positioneert zichzelf niet alleen als plantenkweker, maar ook als expert in natuurlijke huidverzorging met Aloë vera. Naast dat je er planten voor in huis kunt kopen, hebben ze losse bladeren te koop die je als huidproduct kunt gebruiken. Ga langs de kwekerij (Stuur ze even een WhatsAppje vooraf - 0174352077) en koop jouw planten of bestel online in de webshop. Je kunt ook een kijkje nemen in de kwekerij zelf. Hier leer je alles over het kweken van Aloë vera en hoe je deze gel het beste kunt gebruiken. 

Hoeve Rust-hoff | Biologisch vlees | Maasland

De in Maasland gelegen biologische boerderij Hoeve Rust-hoff is een bedrijf waar alles draait om de natuur. Hier koop je eerlijke en biologische producten als zuivel en rundvlees van hun eigen Blaarkoppen - een mooi, oer-Hollands runderras. Hoeve Rusthoff zorgt goed voor iedereen. Voor hun eigen koeien, maar ook voor de omgeving in grootste zin. Dit wil zeggen: het land, de weidevogels, bijen en andere insecten.  

Je bent welkom om producten te kopen op woensdagochtend tussen 9:30 en 12:00 uur,  vrijdagmiddag tussen 16:00 en 17:00 uur, en zaterdag tussen 10:00 en 15:00 uur. Je kunt van tevoren bestellen, maar het hoeft niet. 

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren om lokaal te winkelen in het Westland. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie aanbieders in deze regio. Vul jouw lijstje aan met behulp van onze zoekfunctie. Heb je zelf nog leuke tips? Deel ze met ons in de comments! 

Esmeralda is gastblogger voor Lokaalwijzer. Als Westlandse groeide ze op tussen de kassen en werkte ze al op jonge leeftijd in de tomaten en de hortensia’s. Tegenwoordig geniet ze van het stadse leven in Den Haag, maar de band met lokale producten is er nog altijd. Esmeralda houdt van hidden gems en bijzondere plekken. Op haar eigen blog www.onajourney.nl schrijft ze over reizen, hotspots en natuur in binnen- en buitenland. Hier deelt ze met veel liefde haar favorieten en andere tips met jou. Je kunt haar ook inhuren als freelance tekstschrijver en content creator. 

Meer over esmeralda


0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen