Lentetuin

Geschreven door: Avelien Van den Hul| 19 februari 2023 18:58 in Uitjes, Evenement
604 | 0

Het Noord-Hollandse Breezand beleeft van 1 t/m 5 maart een waar kleurenspektakel. Na twee jaar afwezigheid barst het evenement Lentetuin weer los. De sporthal van het dorp is door honderden vrijwilligers omgetoverd tot een bloemenpracht die zijn weerga niet kent. Al 41 keer wordt er een overdekte bolbloemenshow georganiseerd met ieder jaar een ander thema. Voor 2023 is Muziek als thema gekozen. Bloemen en muziek, daar wordt een mens toch blij van?  

Tulpen, narcissen, hyacinten en andere voorjaarsbloeiers van lokale bloembollenkwekers worden tentoongesteld in allerlei hoedanigheden. Als delicaat bosje zonder opsmuk, omdat het van zichzelf al mooi genoeg is. Of als overdadig kunstwerk van duizenden bloemen, gevormd tot een schilderij, een gebouw of een vervoersmiddel.  Het kan zomaar zijn dat er een strandtent of een vijver in de hal verrijst. De Arc de Triomphe heeft zich ook al eens in Breezand laten zien en voor je het weet waan je je in een Volendams vissersstraatje. Voor de ontwerpers en bouwers is niks te gek. 

1800m2 vol geur en kleur komt niet zomaar op de achterkant van een bierviltje tot stand. Al in de zomer wordt begonnen met de voorbereidingen. Wat wordt het thema, wie kan er helpen en last but not least: hoe krijg ik mijn bloemen precies op het juiste moment aan het bloeien? Dit vergt veel voorbereiding van de bollenkwekers die uiteraard de beste versie van hun werk op de show willen laten zien. Door nauwgezet te 'spelen’ met licht, water en warmte zorgen ze ervoor dat de uitverkoren bollen niet te vroeg of te laat pieken. Als dat gelukt is worden de bloemen onder leiding van een arrangeur in vooraf geplande creaties in de grond geplaatst of in bloemstukken verwerkt.

Behalve een overdaad aan bloemen is er veel meer te zien en te beleven. De kleintjes kunnen zich uitleven in een knutseltent of een speurtocht maken op zoek naar verstopte muzikantjes. Voor de inwendige mens wordt gezorgd door restaurant Wonders dat zowel broodjes als salades en warme gerechten op de menukaart heeft staan. Naast de bloemenexpositie is er een Voorjaarsbeurs met stands vol artikelen voor tuin, interieur en vrije tijd. Er is een braderie en een beurs voor vakgenoten uit de bloembollenwereld. Kortom, neem de tijd voor een kleurrijk dagje uit.  

Example blog post alt.
Foto's via AP Fotografie

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, maar je kunt ze ook vooraf bestellen via https://www.ticketview.nl/shop/stichtinglentetuinbreezand?eventID=3695.

De openingstijden zijn: 
Woensdag 1 maart 2023 10.00 – 19.00 uur 
Donderdag 2 maart 2023 10.00 – 21.00 uur 
Vrijdag 3 maart 2023 10.00 – 22.00 uur 
Zaterdag 4 maart 2023 10.00 – 22.00 uur 
Zondag 5 maart 2023 10.00 – 18.00 uur 
De Voorjaarsbeurs sluit dagelijks een uur eerder, behalve op zondag.

Graag tot ziens in Breezand!


0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen