Wat gaan we doen in de herfstvakantie?

Geschreven door: Avelien van den Hul| 10 oktober 2022 10:03 in Vakantietips, Tips/Uitjes
863 | 0

Lokaalwijzer geeft je graag wat tips voor uitstapjes en evenementen. Er is zoveel te beleven bij de boer en de kweker. Dus kom van de bank af of achter de computer vandaan en ga een dagje op stap. 

Gelderland - Groentehof Poelen
In Groesbeek viert kwekerij Groentenhof Poelen op zondagen 16, 23 en 30 oktober de Halloween Pompoendagen. Er is pompoen versieren, snijden en proeven. Een grote pompoen- en kalebassenmarkt en gratis recepten. Trampolinespringen voor de jeugd plus een gezellig terras voor de nodige (pompoen)versnaperingen. Vrije toegang van 10.00 tot 17.00 uur. De Pompoenwinkel is tot eind van het jaar elke dag open. Alvast een cadeautip voor de feestdagen: Het pompoenreceptenboek met daarin de favoriete recepten van kwekers Chris en Laura. Kan desgewenst ook naar je opgestuurd worden.

Bekijk Groentehof Poelen

Noord-Holland - Ridammerhoeve Amstelveen
Midden in het Amsterdamse Bos bevindt zich biologisch-dynamische geitenboerderij en kaasmakerij Ridammerhoeve. Behalve geiten lopen er ook kippen, koeien en varkens rond en is er een kinderboerderij en speeltuin op het erf. In de boerderijwinkel verkoopt men kaas, zuivel en vlees van eigen dieren. Prachtige locatie voor bedrijfsuitjes en vergaderingen, workshops kaas maken, educatief programma voor klassen, geitenyoga of ontbijten tussen de geiten. Elke dag open, behalve op dinsdag. Het restaurant serveert heerlijke lunches, smoothies, gebak en borrelhapjes, waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van eigen boerderijproducten. 

Bekijk Ridammerhoeve

Blije geit

Zeeland - Pompoenwinkel Geersdijk
Halloweendag
op zaterdag 22 oktober van 10.00 tot 16.00u. Kom je ook pompoenpannekoeken of -soep proeven, pompoenen uithollen in de schuur of wandelen door de pompoenentuin? Er is de hele dag van alles te beleven. In de winkel en op het erf zijn talloze pompoencreaties verkrijgbaar en te bewonderen, met dit jaar speciale aandacht voor fleskalebassen. Deze zijn zowel vers als gedroogd verkrijgbaar. Wat je allemaal van een fleskalebas kunt maken, vertellen ze je graag in de winkel aan de hand van talloze voorbeelden die op de 1e verdieping te bewonderen zijn. Je kunt meedoen met een prijsvraag en op het terras genieten van een versnapering. 

Bekijk Pompoenwinkel Geersdijk

Brabant - Smits Berlicum
Op kamelensafari in Berlicum, wie had dat nou gedacht? Alle zondagen en in de herfstvakantie ook op maandag en vrijdag, kun je een safari boeken via  https://www.kamelenmelk.nl/ bij de enige kamelenmelkerij van Europa. De safari bestaat o.a. uit een rondleiding, een proeverij, kamelen voeren en verzorgen. Je leert dat kamelenmelk het lekkerste alternatief is voor koemelk, want het is onbewerkt, puur, niet gepasteuriseerd en wijkt qua smaak niet veel af van koemelk. Volgens de Wereld Voedsel Organisatie is kamelenmelk een van de gezondste dierlijke melksoorten. De melk is verkrijgbaar op de boerderij, maar kan ook na bestelling via de webshop bij je thuis worden geleverd.

Bekijk Smits Berlicum

Utrecht - Hoeve Ravenstein Baarn
Zaterdag 22 oktober van 9.30 tot 10.30 mag je de boer komen helpen met het verzorgen van de koeien, voeren van de ezels en geiten, op de trekker zitten en kennis maken met allerhande klusjes op de boerderij. Reserveren kan op https://hoeveravenstein.nl/product/een-uurtje-de-boer-helpen/. Om 11.00 en 14.00 uur kunnen kinderen van 4 t/m 8 jaar in de ruimte boven de koeienstal twee uurtjes knutselen aan een mooie herfstdecoratie. Voor een lekkere traktatie wordt gezorgd. Reserveren voor het knutselen via https://hoeveravenstein.nl/product/knutselactiviteiten/. Voor deze leeftijdsgroep is er gedurende het hele najaar een leerzame herfstwandeling uitgezet over het landgoed waar de boerderij deel van uit maakt. Haal de route op in het boerderijcafé en ga op pad met je knapzakje. Veel plezier!

Bekijk Hoeve Ravenstein Baarn

Drenthe - Molen Grenszicht Emmer-Compascuum
Elke woensdag- en vrijdagmiddag en zaterdag de hele dag zijn de molenwinkel en het molenmuseum geopend. De molenaar en vrijwilligers leiden je rond door de achtkantige stellingmolen uit 1907 en vertellen over de geschiedenis. De rietgedekte molen dankt zijn naam aan het uitzicht op en over de Duitse grens. Voor groepen zijn er diverse arrangementen te boeken, zoals een fietstocht inclusief versnaperingen, een pubquizavond of een uitgebreide rondleiding met consumptie en onbeperkt pannenkoeken eten. Voor informatie over de arrangementen, zie https://www.molengrenszicht.nl/arrangementen/. De winkel biedt een enorme keur aan producten voor thuisbakkers, dus maak in de herfstvakantie eens een appelplaatkoek of kruidencake met ambachtelijke molenproducten. Smullen geblazen! 

Bekijk Molen Grenszicht

Op de Facebookpagina van Lokaalwijzer https://www.facebook.com/Lokaalwijzer/ geven we regelmatig tips over producten van de boer en kweker, streekproductenmarkten, evenementen op de boerderij, workshops en rondleidingen. Deze pagina is voor iedereen te bekijken, je hoeft geen Facebookaccount te hebben.

0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen