Oktoberfest op de boerderij

Geschreven door: Avelien van den Hul| 4 oktober 2022 12:20 in Evenement, Tips/Uitjes, Aanbieder
497 | 0

In Muiden staat de 200 jaar oude boerderij van familie Meester. Trotse eigenaren Piet en Anja bestieren hun melkveebedrijf de Koeienkade met uitzicht op het Muiderslot, zie link https://lokaalwijzer.nl/Stand/Details/582. Hun 80 Fleckviehkoeien zijn dubbeldoelkoeien, wat wil zeggen dat ze zowel voor de melk als voor het vlees worden gehouden. De koeiendames staan een groot deel van het jaar buiten, maar zullen zondagmiddag 9 oktober om 15.00 uur op Oostenrijkse wijze naar binnen worden gehaald. Je kent het vast wel van tv: De met bellen en bloemen getooide koeien die vanaf de Oostenrijkse bergweides naar beneden worden geleid om de winter in de stal door te brengen. Deze traditie heet Alm-abtrieb en wordt op 9 oktober op de boerderij in Muiden gevierd met een Oktoberfest. De middag staat bol van activiteiten op het gratis toegankelijke erf van de Koeienkade met muziek, bier en braadworst, een boerenmarkt en een veiling. Er is vertier voor de kinderen en als je het leuk vindt kun je verkleed komen. Het hoogtepunt van de middag zal het naar binnen brengen van de koeien zijn. Kom je ook kijken? Het belooft een gezellige middag te worden voor jong en oud.

Example blog post alt.

Beleef de boerderij

Op de boerderij is het hele jaar door van alles te beleven. Creatieve dochter Quinty geeft koe- schilderlessen en het maakt niet uit of je beginner bent of al wat ervaring hebt. Heb je een vrijgezellendag, een bedrijfsuitje of een familiebijeenkomst, er wordt voor iedere groep een leuke en leerzame dag naar wens samengesteld. Met o.a. schilderen, een rondleiding en een boerenlunch. Uiteraard worden de kids niet vergeten. Zij mogen op de boerderij hun verjaardagsfeestje komen vieren waarbij uit een waslijst aan activiteiten kan worden gekozen. We noemen touwtrekken, traptrekker rijden, koe wassen, klompengolf, dieren aaien en boter maken. Voor scholen uit de Gooi- en Vechtstreek, Almere en Amsterdam kan er op de boerderij een educatief programma gevolgd worden, waarbij kinderen van alles leren over dieren en het boerderijleven. Meer informatie hierover op te vragen bij https://dekoeienkade.nl/contact/. Organiseer je zelf een evenement in het Gooi of omgeving, dan is op de boerderij een groot springkussen in de vorm van een koe te huren.

Melkdrive

Melkdrive Muiden De Koeienkade

Dat boeren noodgedwongen steeds meer allround worden op het gebied van evenementen bedenken, nevenactiviteiten ontplooien of een camping beginnen, moge duidelijk zijn. Het ondernemerschap zit ze in het bloed en dwingt soms tot het bewandelen van nieuwe wegen. Bij de Koeienkade spat de liefde voor het vak en de dieren ervan af. Dit willen ze graag met zoveel mogelijk mensen delen, dus kom gerust eens kijken op de boerderij. Al was het maar om een glas of fles verse melk te tappen uit de dagelijks geopende Melkdrive koelautomaat. Heb je zelf geen geschikte fles, dan zijn statiegeldflessen in de Melkdrive verkrijgbaar. Op vrijdagmiddag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur is de winkel bemand voor de verkoop van streekproducten zoals kaas, vlees, meel, boerenijs, groente en fruit.

Kom je ook naar het Oktoberfest in Muiden? Je bent van harte welkom bij de familie Meester. We zien je graag de 9e. Tot dan!


0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen