Logeren bij de boer

Geschreven door: Robin Dekker| 19 juli 2022 15:00 in Vakantietips
718 | 0

Onlangs verscheen Lokaalwijzer met een aantal van haar aanbieders in het magazine Hollangsglorie. Bij Lokaalwijzer werken wij er hard aan om de Nederlandse consument bekend te maken met het kopen van lokale producten. Maar ook logeren bij de boer is een mogelijkheid! Lees meer in het onlangs verschenen artikel: 

LOGEREN BIJ DE BOER
Fruit, groente, vlees, zuivel, bloemen: wie er wat tijd voor uittrekt, kan bijna voor alle boodschappen terecht bij de lokale boer of kweker. Het platform Lokaalwijzer (lokaalwijzer.nl) werd zo’n twee jaar geleden opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers die zo veel mogelijk aanbieders van lokale producten bij de consument onder de aandacht willen brengen, om deze zo ‘lokaal wijzer’ te maken. Ook verzamelden ze de nodige adresjes die naast hun (boeren)bedrijf een bed and breakfast of vakantiehuisje
hebben. Een kleine selectie:

KAAS- EN IJSBOERDERIJ DE WILLIGEN
Vier appartementen, direct aan de rustieke rivier de Vecht, met namen als Scholekster en Grutto, geschikt voor vier tot tien personen. Ook zijn er zeven luxe ingerichte kamers op basis van bed and breakfast. Kaasmaker Coby verzorgt rondleidingen en ijsmaker Yolanda laat u graag het ambachtelijke ijs proeven.

• Nigtevechtseweg 186-188,
Vreeland (Utrecht). dewilligenlogies.nlZUIVELBOERDERIJ EN BOERDERIJWINKEL ARKEN AE
Op het platteland even ten noorden van Amsterdam bevindt zich een heuse ‘boerensupermarkt’ die elke dag open is van 10 tot 20 uur. En dan is het assortiment ook nog eens zeer uitgebreid. Er zijn ook zes pipowagens, voor twee tot zes personen. Huur een fluisterbootje, kajak of kano en neem een picknickmand mee vol lokaal lekkers uit de winkel.

• Aandammergouw 10, Zuiderwoude
(Noord-Holland). arkenae.nl  LANDGOED HUIS SEVENAER
Deze historische kasteelboerderij is ontstaan in de 14de eeuw en bestaat uit een ecologisch beheerd bospark en een biologisch gemengd bedrijf. Aan de rand van het landgoed bevindt zich B&B Huis Sevenaer, met zes kamers in een historisch pand aan de markt. De kamers hebben een veranda en tuin aan de achterzijde, met uitzicht op het landgoedbos. Ga mee op een excursie over het landgoed en geniet van de verse oogst in restaurant Eet-lokaal.

• Wittenburgstraat 11, Zevenaar (Gelderland).
Website: huissevenaer.nl 
0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen