Winterwandeling

Geschreven door: Robin Dekker| 25 februari 2022 18:00 in Tips/Uitjes
885 | 0

Voor alle dappere wandelaars die nog niet genoeg wind om de oren hebben gehad de afgelopen weken, kunnen we van harte een uitwaaiwandelling aanbevelen op het wijndomein Elmare (zie hier hun profiel). Daar hoef je niet voor naar Frankrijk af te reizen, maar naar een dorp met één van de leukste plaatsnamen van Zeeland: Waterlandkerkje. Even buiten het dorp ligt de Catharinahoeve, waar het wijndomein gevestigd is. De naam Elmare verwijst naar een toenmalige zijarm van de Schelde die deze naam droeg. De afgezette zeeklei is een goede voedingsbodem gebleken voor het kweken van allerlei fruitsoorten. 

De Catharinahoeve is een gemengd boerenbedrijf met schapen, paarden en fruitboomgaarden. Van het fruit worden jams en chutneys gemaakt en van walnoten perst men olie. De percelen met o.a  de Johanniter-, Dornfelder- en Salomédruivenstokken brengen een uitstekende wijn voort. Hier kun je meer over te weten komen tijdens een winterwandeling op dinsdag 1 maart en donderdag 3 maart. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom voor een vrije rondwandeling met een routekaart, of een wandeling met gids. Na afloop wordt er getrakteerd op een proeverij, glühwein en wat lekkers.


Voor prijzen kunt je de website van Elmare raadplegen. Aanmelden voor één van de wandelingen kan op [email protected]. Het dragen van laarzen wordt aangeraden. Leenlaarzen worden indien gewenst ter beschikking gesteld. Een heerlijk en leerzaam uitstapje, ook voor kinderen.

Dus hoppekee: de paden op, de lanen in, tussen de fruitbomen en druivenstokken door.Veel plezier!


0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen