Open boerderijwinkel dag

Geschreven door: Robin Dekker| 18 oktober 2021 21:30 in Tips/Uitjes
858 | 0

3 Noord-Hollandse boerderijwinkels organiseren gezamenlijk een open boerderijwinkel dag. Aanstaande zaterdag 23 oktober van 10:00 tot 16:00 beleeft u een prachtige dag bij Boerderijwinkel Arken Ae, 'T Zuivelhuisje en Natuurboerderij Hardebol. Op deze dag zijn niet alleen de boerderijwinkels open maar kunt u ook allerlei activiteiten doen, zoals dieren aaien, producten proeven en rondleidingen over de boerderij. Lees hieronder welke lokale producten er te verkrijgen zijn en welke activiteiten er plaatsvinden. 

Arken Ae
Bij Arken ae in Zuiderwoude kunt u terecht voor lekkere aardappels, verse groente en fruit van Noord-Hollandse bodem. Rund en lamsvlees van onze eigen boerderij en varkensvlees van mijn broer Morris van Zanten. Verse eitjes van onze scharrelende dames, verschillende zuivelproducten, Noord-Hollandse speciaal kaas en heel veel verschillende streekproducten. Op de open dag kunt u niet alleen naar de winkel maar kunt u in de schuur bij de jonge pinken en kalfjes genieten van drinken met gebak of lekkere warme broodje hamburger. Hebben we een proeverij van de zuivelproducten die wij zelf maken. Kunnen de kinderen zich uit leven op het springkussen en kunnen ze een kalfje schetsen. Hebben we tafels met leuke kleurplaten en kun je lekker knuffelen met de dieren op de boerderij kalfjes, lammetje en paardjes. 

Adres: Aandammergouw 10, Zuiderwoude'T Zuivelhuisje
Bij T Zuivelhuisje in Katwoude kun je zoals altijd terecht voor heerlijke zuivelproducten rechtstreeks van de boerderij, zoals diverse soorten yoghurt, hangop, vla, chocolademelk en kefir. Ook wordt er Beemsterkaas verkocht vers van het mes, verse boerderij eitjes, allerlei streekproducten en kun je zelf een flesje melk tappen bij de melktap. Op de open boerderijwinkel dag laten wij graag zien waar onze zuivelproducten vandaan komen, ga mee met een rondleiding door de stal, aai de dieren en snuif het boerenleven op. Voor de kinderen is er een leuke koe kennisquiz, vul ‘m in en haal je cadeautje op in de winkel. De Kids kunnen zich ook lekker uitrazen op het springkussen of haal een verse smoothie van onze prijswinnende yoghurt.

Adres: Hoogedijk 58, Katwoude.Natuurboerderij Hardebol

Bij Natuurboerderij Hardebol in Landsmeer staan alle koeien weer lekker in de unieke potstal van Landschap Noord-Holland en kunnen niet wachten om jullie allemaal weer te zien! In de winkeltje verkopen wij ons eigen vlees, verse eitjes van onze dames, allerlei zuivelproducten, verschillende soorten kaas uit de Beemster en diverse streekproducten. Op de open dag hebben wij allerlei leuke aanbiedingen en we staan met een grote pan waaruit we heerlijk warm stoofvlees en echte boeren gehaktballen scheppen. Lekker direct opeten op een broodje. Wat is er die dag allemaal te doen? U kunt in de potstal kijken bij de koeien, klimmen op de speel hooibalen, stoepkrijten, koeien aaien en lekker chillen bij de konijnen en geiten! Je kunt laten zien of je net zo sterk ben als de boer aan het touwtrektouw en iedereen mag zelf een potje met tulpenbollen planten die je natuurlijk mee naar huis mag nemen.

Adres: Kanaaldijk 28, LandsmeerWilt u meer weten over de winkels kijken dan gerust op het profiel van deze aanbieders, de Facebook of Instagram pagina’s. 

Veel plezier! 

 


0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen