Platform voor korte keten op zoek naar stands

Geschreven door: Robin Dekker| 19 juli 2021 09:00 in Lokaalwijzer
679 | 0

Platform voor korte keten op zoek naar stands
Tholen - Vandaag, 15 juli, viert Lokaalwijzer zijn eerste verjaardag. Precies een jaar geleden startte Robin Dekker samen met Dennis Moes een platform voor standverkoop van lokale producten. Op dit platform kunnen standhouders hun stand registreren met alle bijbehorende informatie zoals openingstijden en welke producten ze aanbieden. “We kijken terug op een jaar waarin enorm veel is gebeurd en we een hele mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan duurzaamheid in Nederland door het promoten van lokale versproducten”, zegt Robin.

 
Dennis Moes en Robin Dekker, oprichters van Lokaalwijzer

Uit de hand gelopen hobby
Wat begon als een uit de hand gelopen hobby is nu uitgegroeid tot een serieus platform dat de korte keten in heel Nederland stimuleert. Zowel Dennis en Robin hebben allebei een fulltime baan en het opzetten en ontwikkelen van dit platform doen ze in hun vrije tijd. Op de site staan geen advertenties, registratie van stands is gratis en Lokaalwijzer brengt dus ook geen geld op. “We doen dit echt vanuit een overtuiging om de korte keten te stimuleren in Nederland”, zegt Robin. “Door lokaal producten te kopen wordt er flink bespaard op verpakkingen en transport. Nederland maakt een enorme duurzaamheidsontwikkeling door en mensen willen graag lokaal hun producten kopen, maar nu is het vaak nog onbekend waar dat mogelijk is.”

Naamswijziging
“Na een klein marktonderzoek kwamen we tot de ontdekking dat er vrijwel alleen traditionele initiatieven op dit gebied zijn, dus zijn we begonnen met de ontwikkeling van een overkoepelend online platform waar o.a. telers hun stands kunnen registreren en het voor gebruikers overzichtelijk is wat er voor aanbod is aan lokale producten in hun omgeving”, zegt Dennis.

In eerste instantie startte het platform onder de naam Standfinder, maar inmiddels kunnen de kraampjes gevonden worden op Lokaalwijzer.nl. “We hebben de naam aangepast, omdat het platform bestemd is voor aanbieders van lokale producten op de Nederlandse markt, de naam lokaalwijzer doet daar recht aan”, zegt Dennis. “De naam kan op twee manieren uitgelegd worden, aan de ene kant staat Lokaalwijzer voor het wijzen van de weg naar lokale producten en daarnaast maakt het consumenten in de buurt ook wijzer door de informatie die het platform biedt.”

Registratie
Aanbieders van stands kunnen een account aanmaken op de website, maar gebruikers kunnen dat ook. Hierdoor is het mogelijk om een reactie te plaatsen bij een stand en krijgen gebruikers een melding als er nieuwe stands zijn aangemeld in de buurt. Daarnaast wordt er om de zoveel tijd een nieuwsbrief verstuurd met extra informatie over bijvoorbeeld seizoensproducten.

Spreiding over Nederland
Het platform is bestemd voor iedereen in Nederland die lokale producten wil aanbieden. Mettertijd moet er ook een app komen waarmee de stands te vinden zijn. “Er zit nog enorm veel potentieel om te groeien en de komende tijd gaan we inzetten op de naamsbekendheid. Er zit veel van onze eigen tijd in en het platform brengt wel kosten met zich mee en genereert geen inkomsten. Het promoten doen we zelf en daarom kunnen we alle hulp gebruiken. We zijn hard op zoek naar mensen die willen helpen met het verspreiden van flyers in hun omgeving om zo de naamsbekendheid te stimuleren bij telers en tuinders in de buurt. Op deze manier kunnen we allemaal een beetje bijdragen aan het stimuleren van de korte keten”, besluit Robin.

Voor meer informatie:
Robin Dekker
Lokaalwijzer 
+31 (0) 649 233 760  
[email protected]   
www.lokaalwijzer.nl  


0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen