1 jaar Lokaalwijzer: van hobby naar landelijk netwerk van aanbieders

Geschreven door: Robin Dekker| 15 juli 2021 06:00 in Lokaalwijzer
707 | 0

We hebben ons het doel gesteld dat iedere Nederlander lokaal koopt. Lokale producten zijn vers, gezond en duurzaam. Daarnaast is het kopen van de producten direct bij de aanbieder een ervaring. Je weet waar het product vandaan komt, de aanbieder vertelt iets over zijn product of je tapt zelf je melk of plukt je aardbeien. Lokaal kopen is goed voor jezelf én voor de wereld. Ook wordt hiermee de regionale economie ondersteunt, wat leidt tot eerlijke prijzen voor de aanbieder. 

Vanuit deze ideologie startten wij 1 jaar geleden we met het opzetten van een platform voor lokale producten in Nederland. We vonden dat het vinden van lokale aanbieders met hun producten nog gemakkelijker zou moeten zijn. Een overzichtelijke, gemakkelijke en actuele website waar je precies kunt vinden wat je nodig hebt als je geïnteresseerd bent in het kopen van lokale producten.

Het was een bijzonder jaar waarin wij veel hebben meegemaakt. Het aantal aangesloten aanbieders is inmiddels gegroeid tot 620, duizenden mensen bezoeken Lokaalwijzer om het aanbod in hun regio te vinden en te lezen over aanbieders en hun unieke producten. In maart veranderde we onze naam van Standfinder naar Lokaalwijzer. Een stap waar we trots op zijn. Onze nieuwe Nederlandse naam past beter bij onze lokale missie. Met Lokaalwijzer wijzen wij de consument de weg naar het lokale aanbod én maken wij Nederlanders lokaal wijzer. 

We wijzen de weg
Wij wijzen de weg naar het aanbod aan lokale producten in Nederland. Al meer dan 600 aanbieders van lokale producten sloten zich aan bij Lokaalwijzer en dit aantal groeit nog dagelijks. In iedere regio van Nederland zijn er lokale aanbieders vertegenwoordigd. Door het gehele land zijn unieke producten te vinden. Van ezelinnenmelkzeep tot struisvogeleieren en van kamelenmelk tot eieren. Maar ook jouw groentes, fruit, bloemen, fruit, vlees, vis en nog veel meer vind je op Lokaalwijzer. 

Word Lokaal wijzer 
Met Lokaalwijzer word je Lokaal Wijzer. We schreven het afgelopen jaar meer dan 35 informatieve blogs over aanbieders en hun producten. Van de vergeten groentes tot aanraders op valentijnsdag. Van tips voor moederdag tot een kameelmelkerij (uniek in Europa). Met onze blogs geven wij tips waar je lokaal een leuk cadeau kunt kopen voor vele gelegenheden, vertellen wij het verhaal van aanbieders of schrijven over zeldzame producten. Maar ook waarom het eten van ei erg gezond is of op hoeveel hectare in Nederland prei wordt verbouwd. Interessante en nuttige weetjes over de producten en hun makers dus. Onze dank is groot aan Annemiek en Charlie die met vol enthousiasme de aanbieders van Lokaalwijzer interviewen en elke keer weer een prachtige blog schrijven. Een oproep doen we aan iedere Lokaalwijzer aanbieder die zijn verhaal wil vertellen en hiermee nieuwe klanten wilt bereiken.  

We kijken uit naar het 2e jaar van Lokaalwijzer. We hebben veel ideeën om samen met onze aanbieders nog meer aandacht te vragen voor lokale producten en hopen dat vele mensen kennis maken met het kopen in de regio. 


0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen