1 jaar Lokaalwijzer: de markt voor lokale producten

Geschreven door: Robin Dekker| 15 juli 2021 06:00 in Lokaalwijzer
630 | 0

De markt voor lokale producten heeft het afgelopen jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De Nederlandse consument ontdekt de eigen regio en de lokale producten die dit te bieden heeft. Met een stijgend bewustzijn voor verse, gezonde en duurzame producten tot gevolg. Wij geloven in een Nederland die lokaal koopt, help jij mee? 

Steeds meer vraag naar lokaal
We kunnen tientallen voorbeelden noemen van aanbieders die nog nooit zoveel vraag naar lokale producten hadden meegemaakt. Er is een duurzame beweging ingezet in Nederland waar wij trots op zijn! Tegelijkertijd maakt dit veelvoud van initiatieven het ook lastig voor de consument. Een veelvoud aan websites, kaartjes en facebookpagina’s promoten volop het kopen van lokale producten in de regio. En alhoewel elke aanbieder dit net zoveel verdient, gaat het overzicht soms verloren. Door de seizoenen heen verandert het productaanbod continu en ook de aanbieders verdienen na een jaar hard werken een vakantie. Waar koop je wat? En wanneer? Het platform van Lokaalwijzer voorziet in een overzicht van aanbieders door heel Nederland inclusief de relevante, actuele gegevens van de aanbieder. Op Lokaalwijzer worden alleen verkoopplaatsen getoond waarbij de aanbieder zichzelf geregistreerd heeft en zijn eigen profiel beheerd. Hierdoor weet je altijd waar je wat en wanneer kunt kopen. 

Een stijgend bewustzijn, maar nog veel winst te behalen
We zien dat er het afgelopen jaar een ongelooflijk aantal initiatieven zijn ontstaan rondom het thema lokale producten. Wij juichen dit toe en vieren dat Nederlanders zo bekender worden met dit thema, dit stijgende bewustzijn brengt Nederland een stap verder op duurzaam vlak. Steeds meer Nederlanders merken dat lokale producten verser, gezonder en duurzamer zijn. Daarnaast is het kopen ervan een geweldige ervaring die we iedereen willen aanbevelen. Goed voor jezelf én de wereld. Er is echter ook nog veel te winnen. Veel personen zijn niet bekend met het aanbod uit de regio en wat dit te bieden heeft. Het comfortabele kopen in de supermarkt lijkt nog steeds de standaard, al heeft dit nadelige gevolgen voor het milieu (o.a. transport, verpakkingsmateriaal) en oneerlijke prijzen tot gevolg. Met het kopen van producten uit de regio ga je voor vers, gezondheid, duurzaamheid en het ondersteunen van de regionale economie (jouw dorp, regio of provincie). 

Samen staan we sterker
Met Lokaalwijzer hebben wij onszelf ten doel gesteld dat alle Nederlanders hun producten lokaal kopen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze visie haalbaar is, maar dit doen wij niet alleen. Samen met vrienden van Lokaalwijzer die ons steunen bij onze plannen, fanatiek bekendheid in de regio creëren of fantastische blogs schrijven over aanbieders en producten. 

Ook doen wij dit samen met andere verenigingen, initiatieven, collega’s en bedrijven die elke dag lokale aanbieders en producten onder de aandacht brengen. Wij komen daarom graag in contact met iedereen die in onze missie geloofd en ons hierbij wilt helpen. We steken onze hand uit naar iedereen die ditzelfde doel nastreeft. We staan open voor samenwerkingen en nieuwe ideeën, verwelkomen sponsoren. Klaar om de handen ineen te slaan, klaar voor een prachtig 2e jaar van Lokaalwijzer. Doe je mee? 

Neem contact op


0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen