Tips voor leuke en lokale Moederdagcadeaus

Geschreven door: Avelien van den Hul| 3 mei 2021 08:30 in Feestdagen
897 | 0

Kan je wel wat inspiratie gebruiken bij het kopen van een origineel cadeau voor Moederdag? Dan kunnen we je hierbij behulpzaam zijn. Op Lokaalwijzer vind je deze week tips van onze aanbieders. Niet alleen voor geschenken, maar ook lekkere producten voor een ontbijtje op bed of om zelf iets te bakken. Zijn onderstaande aanbieders niet bij jou in de buurt, dan kun je meer dan 550 andere aanbieders op onze website vinden voor o.a. bloemen, chocola, wijn en manden met presentjes. Doe ’s duurzaam en verras je moeder met een cadeau bij jou uit de regio.

Zorgboerderij Blij op de Boerderij in ’t Zand - Noord-Holland
Heb jij zo’n moeder die niks hoeft, omdat ze alles al heeft? Nou, dan is ze vast nog nooit bij Diana en haar team op de boerderij geweest. De mensen van de dagbesteding maken de prachtigste houten decoraties voor huis en tuin. De vrolijk gekleurde pipowagen op het erf herbergt een keur aan leuke spullen zoals droogbloemen, streekproducten, cadeaumanden, zomerbloeiers en hangpotten (gratis bezorging op 9 mei in een straal van 25km rondom ’t Zand). Probeer vooral regelmatig te komen kijken, want het assortiment in de pipowagen wordt steeds vernieuwd. Natuurlijk kun je het hele jaar door je moeder verrassen, zoals deze zomer met door jou zelf geplukte bloemen uit de pluktuin. Er is voor iedere moeder wel wat moois te vinden op deze blije boerderij.

Boerderijwinkel de Kruisbrink in Toldijk – Gelderland
Een ontbijt op bed mag niet ontbreken op Moederdag. In de prachtig verbouwde winkel van de Kruisbrink kunnen ze desgewenst ontbijtpakketten voor je samenstellen. Wat dacht je van een kaneelbeschuitje met aardbeien en slagroom als Moederdagontbijt? Of het Olde Wievenbrood, een mooi speltbrood vol zoete vulling met rozijnen, krenten en noten. Likje boerenboter er op en moeder haar dag kan niet meer stuk. Maar als mams geen zoetekauw is of niet van ontbijten houdt, dan kun je haar uiteraard ook verrassen met een pakket vol hartige heerlijkheden. En vergeet vooral niet een flesje van de beroemde Kruisbrinkappelsap mee naar huis te nemen. Appelsap zoals het bedoeld is!

Korenmolen de Windhond in Soest - Utrecht
Ben je een echte koekenbakker en vind je het leuk om zelf iets voor je moeder te maken, dan zou je bijvoorbeeld cake of koekjes kunnen bakken. En dan niet met supermarktspul, maar met ambachtelijk gemalen meel van de Windhond. Wat ze je te bieden hebben om te bakken? Nou hou je vast, want de keuze is reuze: appeltaartmix, cranberry cakemix, chocolade-kersen cakemix, boterkoekmix, speculaas cakemix, kokosmacronenmix, chocolade-hazelnoot cakemix, speculaas koekmix en nog veel meer. Uiteraard ook allerlei meelsoorten om zelf een heerlijk vers brood te bakken waar je recepten voor kunt vinden op de website van de molen. Tevens zijn er speciaal voor Moederdag cadeaupakketten verkrijgbaar in de molenwinkel.

Tulpenpluktuin Bloemetje Geluk in Markelo – Overijssel
Alies is gek op bloemen. Ze kan niet alleen op bestelling de prachtigste boeketten voor je samenstellen, maar ze heeft ook haar droom verwezenlijkt door een tulpenpluktuin aan te leggen. Na het planten van 7000 tulpen- en alliumbollen, is er dit voorjaar een kleurig bloementapijt ontstaan. Gewapend met een plukmand en een schaartje kun je in de tuin zelf je tulpenboeket voor Moederdag bij elkaar zoeken. Want alleen de mooiste en kleurrijkste tulpen zijn natuurlijk goed genoeg voor jouw moeder. Geniet al plukkend van de prachtige landelijke omgeving waarin de tuin is gelegen. En zijn de tulpen op? Dan kun je van de zomer je hart ophalen in de pluktuin met dahlia’s, korenbloemen, zonnebloemen en andere zomerbloeiers.


Kwekerij Bloeiers in Slootdorp - Noord-Holland

In de Kop van Noord-Holland, niet ver van de Afsluitdijk, bevind zich kwekerij Bloeiers. Met zo’n naam is het niet moeilijk te raden wat ze verkopen. Niet alleen éénjarige zomerbloeiers behoren tot hun specialiteit, maar ook bijzondere kruiden zoals ananassalie en verveine en bloemen in hangpotten. Deze hangpotten zijn in 100 verschillende samenstellingen verkrijgbaar. Er zit vast iets tussen wat jouw moeder aan zal spreken. Na een veelbewogen jaar zijn we wel toe aan wat kleur en fleur in het leven, dus laat je verrassen door de bloemenpracht bij Bloeiers. En maak wat ruimte in je kofferbak, want je gaat ongetwijfeld ook met een prachtige hanging basket of een pot Spaanse margrieten voor jezelf naar huis. 

Boerderijwinkel Westerlaene in Terwispel – Friesland
Alles voor een heerlijk en voedzaam Moederdagontbijt kun je vinden bij zuivelboerderij Westerlaene. Vorig jaar is de yoghurt van deze boerderij met goud bekroond door de Bond van Boerderijzuivelbereiders, dus een kommetje  prijswinnende zuivel mag niet ontbreken op de ontbijttafel. Je gunt je moeder toch ook de beste yoghurt van Nederland? Of anders een glas ijskoude Geertjes Soepe. Koude soep voor ontbijt? Nee joh, Geertjes soepe is de door voormalig officemanager Geertje bereidde karnemelk. Zij heeft haar kantoorbaan vaarwelgezegd en zich met groot succes toegelegd op het bereiden van zuivel. Zoals ze bij Westerlaene zeggen: met de kennis van nu en de smaak van vroeger! Heerlijk romig, zacht en smaakvol.

Betuws wijndomein in Erichem  - Gelderland
Sommige moeders houden niet van ontbijten. Of zijn allergisch voor bloemen. Maar lusten wel graag een glaasje. Daar weten ze in Erichem wel weg mee. Je kunt zowel online de heerlijkste wijnen bestellen als langskomen op vrijdag- of zaterdagmiddag in de wijnwinkel. Het Wijndomein heeft een assortiment rode en witte wijnen, mousserende parelwijnen en speciale signatuurwijnen van de wijnmaker. Ook verkoopt men op het wijndomein gemaakte cider, verjus en verschillende digestieven. Van de Betuwse druiven zijn prachtige wijnen gemaakt met klinkende namen als Lingeparel en Betuwse Bruis. Niks geen ingewikkelde Franse namen die je nooit kunt onthouden. Gewoon Nederlandse wijn om trots op te zijn. Daar kun je bij moeder wel mee aan komen!

Poelier- en Streekwinkel de Walnoothoeve in Hoeven - Noord-Brabant
Tja, wat hebben ze nou niet op de Walnoothoeve? Streekproducten zoals appelstroop, jam, honing, kaas en eieren voor op een mooi gedekte ontbijttafel. Kalkoenfilet of kiprollades om een Moederdagdiner mee op te luisteren. Advocaat gemaakt van de eieren van eigen kippen. En als je nog even geduld hebt kun je vanaf half juni jezelf helemaal verloren plukken aan het allersappigste fruit uit de pluktuin van de Walnoothoeve. Moerbeien, bramen, pruimen, kruisbessen, frambozen, te veel om op te noemen. Tip voor Moederdag: je moeder een dagje uit cadeau doen naar de pluktuin in Hoeven deze zomer. Je kunt er tot eind oktober terecht, dus ‘geen tijd’ is geen excuus. 
Vind jouw lokale moederdagcadeau0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen