Dank je wel..

Geschreven door: Robin Dekker| 7 december 2020 09:00 in Cadeaupakketten
703 | 0

 

Nog meer dan in andere jaren, hebben we veel om dankbaar voor te zijn. Dankbaar dat er iemand was die boodschappen voor ons heeft gedaan. Of ons heeft toegezongen. Dankbaar voor degene die  de hond heeft uitgelaten of voor ons heeft gezorgd. Dankbaar ook voor de lieve kaarten in tijden van eenzaamheid.

 

 

 

'Als je je blik op de horizon hebt gericht, zie je niet wat er voor je voeten ligt'

Moeilijk was het en is het nog steeds. Zoveel wat niet mag en wat niet kan. De geluksvogels hebben een vakantie achter de rug in eigen land. En een enkeling wat verder weg. Degene die in Nederland is gebleven heeft zijn eigen land beter leren kennen. Mensen waren verrast door de prachtige natuurgebieden en vergezichten. Hoe vaak heb ik niet gehoord: “Nooit geweten. Nooit eerder geweest. Nooit gezien”. Zo zie je maar weer. Als je je blik op de horizon hebt gericht, zie je niet wat er voor je voeten ligt. En er is zoveel moois. Ben zelf in de uithoeken van Nederland geweest: Groningen en Zeeuws-Vlaanderen. In beide gevallen een topvakantie gehad. Fietsend over het platteland zie je Nederland in al zijn glorie. Al die mooie boerderijen, oude landhuizen, kneuterige dorpjes. Diverse bezoekjes gebracht aan boerderijwinkels. Waar vriendelijke mensen met passie over hun levenswerk en hun producten vertellen. Wat vooral opviel is hoeveel werk er vaak wordt gemaakt van het zo mooi mogelijk uitstallen van de koopwaar. Met boerenzakdoeken en rieten mandjes, fruitkistjes en vlaggetjes. De trots en bevlogenheid spat er vanaf.

Ook deze mensen, die elke dag hun best doen om een zo mooi mogelijk product aan te bieden, verdienen een bedankje. Want dankzij hun kunnen we er voor zorgen dat we goede en gezonde voeding tot ons nemen. Voeding zonder allerlei toevoegingen. Gewoon eerlijk eten van de boerderij.


Allemaal blij 2021 in

Wil je iemand bedanken met de feestdagen, wat is er dan nog mooier om bij de plaatselijke land- of boerderijwinkel een mooi  kerstpakket te kopen met streekproducten? Jij blij met je originele cadeau. Boer blij met de klandizie. Ontvanger blij dat je aan hem/haar hebt gedacht. Kunnen we met z’n allen misschien toch een beetje blij aan 2021 beginnen.

 

0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen