Lentelekkers!

Geschreven door: Avelien van den Hul| 21 maart 2021 09:00 in Feestdagen
860 | 2

Lentelekkers! De aanraders van Lokaalwijzer voor de paasdagen.

Jam en Zo Oosterblokker Noord-Holland
Bij Jam en Zo in Oosterblokker kun je voor het paasontbijt een box vol lokale lekkernijen bestellen. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als je alles voor het ontbijt in één keer in kunt kopen? Van broodjes met room en perzik tot knuffelthee. Servetje en sapje erbij en nog veel meer. Ook naar eigen keuze uit te breiden met andere producten of als verrassing te geven aan iemand die het verdient.


Molen de Lelie Koudekerke Zeeland
In het Zeeuwse Koudekerke staat stellingmolen de Lelie. In de molen is een winkel met bakmixen, meel en streekproducten. Ben jij de thuisbakker die het leuk vindt om zelf je brood te bakken voor het paasontbijt of een appeltaart voor bij de koffie? Bij molenaar Jasper kun je terecht voor meel, speltvlokken, appeltaart- en broodmix. Maar voor een potje honing of doosje eieren draait Jasper ook zijn hand niet om.

Boerderijslagerij Arkema Noordbroek Groningen
Sommige mensen zweren bij krentenbrood en zoetigheid voor het paasontbijt. Maar ben jij meer van de hartige hap en heb je liever een bruine boterham met vleeswaren? Boerderijwinkel Arkema in Noordbroek verkoopt niet alleen eigen achterham, runderrookvlees of ontbijtspek voor op je broodje, maar ook voor een prachtig stuk biologisch vlees bij het paasdiner kun je hier goed terecht. De dieren worden bij Arkema op natuurlijke wijze en stressvermijdend grootgebracht in een ruime omgeving.

Wijngaard en Fruitbedrijf Varsenerhof Ommen Overijssel
Natuurlijk kun je bij Varsenerhof terecht voor een heerlijke Overijsselse wijn voor bij het paasdiner. En probeer eens de huisgemaakte wijngelei of wijnsaus bij een gerecht. Maar ook ontbijtlekkers is volop verkrijgbaar. Zo kunnen we je de diverse soorten vruchtensap en fruitig beleg van harte aanbevelen. In dit beleg zit beduidend minder suiker dan in supermarktjam en bestaat voor minimaal de helft uit vruchtvlees. Likkebaardend lekker!

Kaasboerderij Polderzoom Dronten Flevoland
De échte en lekkerste boerenkaas komt al sinds 1900 van het melkveebedrijf van familie Van Wees. Ze staan wijd en zijd bekend om hun Boerenmeshangerkaas. Verkrijgbaar van jong tot oud én geliefd bij jong tot oud. Niet alleen in de schappen met de kenmerkende romige, zachte smaak, maar ook met kruiden zoals daslook en komijn. En voor de echte durfal zet je boerenkaas met sambal op de ontbijttafel.


Bloembollenbedrijf J. Dignum & Zn Schagerbrug Noord-Holland
Ronald en Caroline Dignum zijn de vierde generatie bollentelers. Reeds 80 jaar kweekt de familie bloembollen en er staat al 40 jaar een bloemenstalletje op het erf, sinds vorig jaar in de vorm van een grachtenpandje. Met zijn kleurrijke tulpen ín en óp de kraam is het een bezienswaardigheid en er is een veelvoud aan tulpensoorten te koop. Later in het seizoen is de kraam gevuld met zakjes bloembollen. Een kleurige bos tulpen mag niet ontbreken op de paastafel, dus ga eens kijken wat familie Dignum jou te bieden heeft.

Melkdelicatesse Zwiggelte Drenthe
Een glas melk hoort er bij op de ontbijttafel, dus ook met Pasen. Zeker als het niet zomaar melk is, maar een echte delicatesse. De melktap in Zwiggelte voorziet je na het inwerpen van muntgeld van verse ongepasteuriseerde A1-melk. Je kunt je eigen fles meenemen of kopen bij de tap. Voor mensen met een koemelkallergie kun je bij de boerderij vragen naar A2-melk. Dit heeft een andere eiwitsamenstelling waardoor een allergische reactie kan worden vermeden. Ook wordt er op de boerderij regelmatig yoghurt te koop aangeboden.



IJsboerderij Dommerholt Borculo Gelderland
Misschien wel het allerlekkerste ijs uit de Achterhoek haal je in Borculo, waar op de boerderij van de melk van eigen koeien ijs wordt bereid. Als de zon schijnt, trakteer je jezelf op een ijsje. En als ie niet schijnt troost je jezelf met een ijsje in de hoop op betere tijden. Dus: het is altijd ijstijd. Als afsluiter van het paasdiner mag een mooie coupe met ijs niet ontbreken. Je kunt kiezen uit tientallen smaken die je in bakken van 0.8 liter mee naar huis kunt nemen. Of je laat op bestelling een ijstaart maken. Voor kinderen kun je zelfs een ijsje in een klomp- of koeienbeker meenemen.

Blauwebessenland America Limburg
Heerlijk, een handje blauwe bessen door de yoghurt. Of zo uit het vuistje. In het Limburgse America verkopen ze de bessen diepgevroren, gedroogd, maar ook verwerkt in jam, bier, dessertsaus, likorette, sap , wijn en siroop. Voor elk wat wils dus. Of je nou gaat voor de supergezonde variant of de alcoholische, één dingen hebben ze gemeen: Allemaal keilekker voor bij het paasontbijt, de lunch of het diner. En wacht maar tot ze van de zomer weer vers verkrijgbaar zijn. Dat wordt extra genieten!



Geitenhouderij van Houtum Haaren Brabant
Weet je wat echt lekker is op je boterham? Geitenkaas! Ben je er nog  niet mee bekend? Zet eens een puntje geitenkaas op je mooi gedekte paastafel. Bijvoorbeeld in de smaak honing-klaver of één van de acht andere smaken uit de kaasautomaat in Haaren. Ook lekker op een krentenbol of uit het vuistje. En de automaat is de hele dag en avond open, dus u kunt altijd terecht.


R. van Schie Santinikwekerij Monster Zuid-Holland

De kleur geel associëren we met Pasen. Je kunt gele tulpen of narcissen op tafel zetten. Maar ook kun je kiezen voor de prachtige santini’s van Richard van Schie. Dit is een chrysanttype met een opvallende bloeiwijze die bij van Schie op duurzame wijze wordt gekweekt. De vele kleine bloemetjes geven de santini een heel apart karakter. En hou je niet van traditie? Dan kies je in de bloemenstal bij het bedrijf gewoon een andere kleur om je huis op te fleuren.

Melktap Burgum Friesland
De derde generatie van familie Andringa en hun koeiendames staan paraat om jou van de heerlijkste zuivel te voorzien voor op de paastafel. Bij het ontbijt kun je je dorst lessen met Friese melk of karnemelk. Of je neemt een schaaltje yoghurt of kwark en smeert je brood met boerenroomboter. En kun je geen genoeg krijgen van deze boerenzuivel uit Burgum, trakteer jezelf en je tafelgenoten na het paasdiner dan op een mooi glas gevuld met advocaatvla. Toef boerenslagroom er op, garneren met een half paaseitje en klaar ben je. Lekkernij van de boerderij!


2 reactie(s)

TB

Thessa Bruijns

23 maart 2021 17:42

Wat leuk! Ik zie genoeg lokaal lekkers en dat door heel Holland heen, super leuk gedaan. Ik wens iedereen een (H)eerlijke Pasen toe met veel lokaal lekkers! Smakelijke groet van Jam en Zo.

Reageren

RD

Robin Dekker

23 maart 2021 22:49
@Thessa Bruijns

Hoi Thessa, dank je wel! We doen ons best om al het mooie, lokale aanbod aan alle Nederland te tonen! Jij ook een fijne Pasen! Groet, Robin (Lokaalwijzer)

Reageren


Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen