Blij ei, dat ben jij.

Geschreven door: Robin Dekker| 30 november 2020 09:00 in Cadeaupakketten
735 | 0

 

Het duurste kerstpakket ooit werd in 2014 aangeboden via een webshop die zich richt op de gefortuneerde mens. Voor een luttele 85.000 euro kreeg je onder andere een potje zeer zeldzame kaviaar van de albinosteur. Dit potje kostte 6250 pond. Is dat lekker? Hoe smaakt 6250 pond? Als je een toastje met kaviaar hebt gesmeerd voor tante Bets, oom Hein, neef Harry en je schoonmoeder, dan is het op. Potje leeg. Eitjes op. En dan heb je zelf nog niks gehad. Had je een leuk tweedehands autootje voor kunnen kopen, voor zo’n bedrag. En dat plakt nu aan de huig van Bets, Hein, Harry en ma.

 


Foto: Boerderij het Platteland

In Nederland geven bedrijven gemiddeld een euro of 40 uit aan een kerstpakket. En het duurste wat je kunt krijgen is rond de 150 euro. Dat is nog heel veel dubbeltjes sparen verwijderd van het Decadence pakket van het bekende Engelse warenhuis Harrods. Daar zitten maar liefst 24 flessen wijn en drank in en zelfs 4 hele kazen. Kost omgerekend €28.000. Kun je een leuk tweedehands campertje voor kopen. Om naar het land te rijden waar die wijn en kaas vandaan komen.

Foto: Landwinkel de Lindenhorst

Bij voorkeur geven werkgevers tegenwoordig een cadeaubon. Of nee, een giftcard heet dat dan. Met suggestieve namen als Tintelingen, de Pluim of Feelingz. Lekker makkelijk en onpersoonlijk. Kun je zelf dat overbodige wafelijzer of de knalroze chocolademelkmokken aanschaffen die anders in een pakket hadden gezeten. Maar de roep om kerstpakketten wordt de laatste jaren groter onder werknemers. De spanning van “wat zal er in zitten” als je het pakket uitpakt op de keukentafel, dat is het ultieme kerstgevoel. En als het dan een beetje bio-, eco- of lokaal kan zijn, verhoogd dat het geluksgevoel. Want dan ben je ook nog eens goed bezig. Ken jij iemand die een steuntje in de rug verdient, een zwaar jaar heeft gehad of beloont mag worden voor het harde werken? Koop dan eens een cadeaupakket met streekproducten bij de boerderijwinkel bij jou in de buurt. Hoeft echt geen €28.000 te kosten. Jij blij, ontvanger blij en boer blij. En een beetje blijdschap kunnen we in deze tijd goed gebruiken. Dus bekijk het aanbod van cadeaupakketten bij jouw in de buurt! 


0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen