Heerlijk lunchen op de boerderij, hoe leuk is dat voor iedereen?

Geschreven door: Robin Dekker| 24 mei 2024 16:00 in Tips/Uitjes
61 | 0

Heb je wel eens gepicknickt in een weiland terwijl de koeien toekijken? Of op een kavelpad tussen de gewassen? Hoe leuk is het om eens te lunchen in een boomgaard? De boeren en boerinnen van Nederland bieden dit in de Week van de Gezonde Jeugd in de tweede week van juni.

Team Agro NL organiseert in samenwerking met Lokaalwijzer, voor de vierde keer een BoerEnLunch in de week van de Gezonde Jeugd van JOGG van 8 tot en met 16 juni a.s. voor iedereen die wil weten “waar het eten vandaan komt!” Tijdens deze week kan iedereen zien, ruiken en proeven op het boerenerf. De tuinders en boeren ontvangen jong en oud gastvrij op hun bedrijf met een “boer”gondische lunch. Zij laten graag zien hoe zij gezond Nederlands voedsel maken.


Team Agro NL en Lokaalwijzer willen laten beleven waar voedsel vandaan komt

Lokaalwijzer is hét platform voor lokale producten in Nederland en wijst de weg met een overzichtelijke website. Zo is het aanbod van lokale producten in de regio makkelijker te vinden. Veilig voedsel staat hoog in het boeren-vaandel. Team Agro NL wil als promotor van de agrarische sector laten zien, proeven en beleven waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Daarom is iedereen in de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’ van 8 tot en met 16 juni uitgenodigd voor een kijkje bij onze voedselmakers.
Het thema is: ‘Maak Gezond Gewoon!’. Ieder jaar vraagt het netwerk JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) samen met gemeenten en partners door heel Nederland aandacht voor een leefomgeving waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Bij de deelnemende boeren is uiteraard jong en oud welkom!


Aanmelden vóór 31 mei 2024

Boeren en boerinnen in heel Nederland nodigen iedereen uit voor een lunch met Nederlandse producten. Liefhebbers kunnen zich nu aanmelden voor een BoerEnLunch bij hen in de buurt. Kijk op de website welke boeren en tuinders meedoen aan de BoerEnLunch en meld je aan. Er is een beperkt aantal plaatsen, vol is vol! 

Meld je direct aan!


In juli en augustus organiseert Team Agro NL Rondje Kavelpad, en houden boeren en tuinders rondleidingen op bedrijven in het hele land.


0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen