Streekproducten op vakantie

Geschreven door: Avelien Van den Hul| 12 februari 2024 08:00 in Vakantietips
157 | 0

Vakantiekriebels maar niet naar de zon of op skivakantie deze winter? Dan is het leuk als je wat hebt om naar uit te kijken en alvast plannen kunt maken voor het voorjaar of de zomer. Je hoeft echt niet ver weg voor een bijzonder vakantieadres. Zo heeft de provincie Friesland talloze leuke campings, vaak dicht bij het water of op een boerderij. Lokaalwijzer, het platform wat de verkoop van lokale producten stimuleert, heeft een aantal tips voor je verzameld van campings waar streekproducten verkrijgbaar zijn.  
 

Vergeet de bierfiets. In 2024 gaan we wijnfietsen!

Camping Thaborhoeve in Tirns vlakbij Sneek, waar je kunt kamperen tussen de landerijen en genieten van een prachtig uitzicht. De camping is geopend tijdens de meivakantie tot en met het Pinksterweekend en in de zomervakantie. Het is een kleinschalige camping en een prima uitgangspunt voor deelnemers aan de Elfstedenfietstocht op 20 mei. Reserveer alvast één van de 15 staanplaatsen. De hoeve heeft een eigen wijngaard, dus na een sportief dagje fietsen trakteer je jezelf op een goed glas Friese wijn. Van de druiven uit Tirns wordt witte wijn, rosé en mousserende witte wijn gemaakt. Menigeen heeft zich al laten verrassen door de kwaliteit en smaak van de Thaborhoevewijn.  
De camping verhuurt zowel kano’s als (elektrische) fietsen, er is een stortplek voor chemische toiletten en een laadpunt voor elektrische auto’s. Honden zijn welkom, zonder bijbetaling. Kortom, alle reden om de Thaborhoeve met een bezoek voor een paar dagen of langere tijd te vereren. Er is genoeg te doen en te beleven in de omgeving.   
Adres klik op link https://lokaalwijzer.nl/Aanbieder/566/thaborhoeve 

Kaas uit het vuistje bij je rijdende vakantiehuisje

Camping Johanna Hoeve in Rijperkerk ligt tussen Leeuwarden en Dokkum. Het is een familiebedrijf met een melkveehouderij en kaasmakerij. Je kunt bij aankomst zelf één van de 35 plaatsen uitzoeken. Er zijn gratis fietsroutes beschikbaar. Viswater, zwembad en natuurgebied de Friese Wouden zijn dichtbij. Met slechts 8 km fietsen ben je in Leeuwarden waar je bijvoorbeeld het Fries Museum of het Verzetsmuseum kunt bezoeken.  
De camping heeft een keurig verzorgd sanitairgebouw, zonder douchemuntjes. Wasmachine, centrifuge en droger zijn aanwezig, handig bij een langer verblijf. Wifi is gratis. Heb je geen eigen kampeermiddel, dan kun je een chalet of compleet ingerichte caravan huren.  
In de dagelijks geopende boerderijwinkel liggen 13 kaassoorten op de plank, waaronder de beroemde Friese nagelkaas, Beerenburgkaas, mosterdkaas en de traditionele Goudse kaas. Kom je met een groep naar de camping, vraag dan vooraf eens naar de mogelijkheid voor een kaasworkshop. Adres klik op link https://lokaalwijzer.nl/Aanbieder/507/johanna-hoeve 

Over Friese meren en blauwe bessen

Camping de Lytse Brekken in Follega is een minicamping en jachthaven in het Friese Merengebied, met privéstrand en vismogelijkheid. Er is modern sanitair en de plekken zijn ruim. Centraal gelegen tussen historische plaatsen Lemmer en Sloten. Ideale camping voor rustzoekers en watersportliefhebbers. De campinghaven heeft 16 ligplaatsen, dus een prima uitvalsbasis als je je boot mee wilt nemen om de Friese Meren te ontdekken. Er is tevens een volledig ingerichte tourcaravan te huur, geschikt voor max. 2 volwassenen en 2 kinderen.  
In de loop van de maand juli, als de bessen rijp zijn, zal de blauwe-bessenpluktuin van de camping worden opengesteld. Het plukken is een ontspannen bezigheid, een ideaal tijdverdrijf voor je vakantie. Zowel campinggasten als bezoekers kunnen zoveel bessen plukken als ze willen. Na afloop wordt het plukgewicht afgerekend. De bessen zitten vol vitamines en mineralen. Omdat ze veel antioxidanten bevatten, worden er gezondheidsbevorderende effecten aan toegeschreven. Kom je niet alleen uitgerust thuis, maar ook een beetje gezonder. Is dat niet mooi meegenomen?
Adres klik op link https://lokaalwijzer.nl/Aanbieder/659/blauwe-bessen-zelfpluktuin


 
Meer weten over Friese streekproducten, lees dan onze blog Lokale producten uit Friesland: https://lokaalwijzer.nl/.../lokale-producten-uit-friesland 

Linkjes naar de campings voor prijzen en uitgebreide informatie 
https://www.thaborhoeve.nl/camping/ 
https://www.johanna-hoeve.nl/ 
https://www.delytsebrekken.nl/camping/ 
 
Veel plezier met plannen maken namens 𝙬𝙬𝙬.𝙡𝙤𝙠𝙖𝙖𝙡𝙬𝙞𝙟𝙯𝙚𝙧.𝙣𝙡 
 


0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen