Waarom boodschappen doen op de fiets zo goed is

Geschreven door: Robin Dekker| 6 maart 2024 08:00 in Lokaal producten kopen
341 | 0

De derde maand van dit jaar is alweer van start gegaan. De meeste mensen zullen herkennen dat de goede voornemens waarmee we dit jaar gestart zijn vaak al zijn gestrand. Uit onderzoek blijkt dat het aanleren van een nieuwe gewoonte 66 dagen duurt. Voor veel mensen helaas veel te lang om vol te houden. Dit betekent echter niet dat we de rest van het jaar moeten wachten tot het weer 1 januari is. Bij publicatie van deze blog, op de 66ste dag van het jaar, helpen wij een handje om jouw goede voornemens nieuw leven in te blazen!  

2 van de meest gekozen gezonde voornemens zijn 'gezonder eten' en 'meer bewegen'. We combineren deze 2 in de tips van vandaag: doe boodschappen lokaal bij de boer op de fiets! Bij Lokaalwijzer zeggen wij altijd 'goed voor jezelf én voor de wereld'. Je zult ontdekken dat het boodschappen doen op de fiets vele voordelen heeft. 

De groene gezonde keuze: op de fiets naar de boer

Fietsen is een toegankelijke en effectieve vorm van lichaamsbeweging die aanzienlijke gezondheidsvoordelen biedt. Het is een cardiovasculaire activiteit die helpt het hart te versterken, de bloedsomloop te verbeteren en calorieën te verbranden. Regelmatig fietsen vermindert het risico op chronische ziekten zoals hartziekten, type 2 diabetes en beroertes. Bovendien is fietsen een geweldige manier om stress te verminderen, wat bijdraagt aan een algeheel gevoel van welzijn.

Verse producten voor optimale voeding
Lokaal kopen bij boeren betekent toegang hebben tot de meest verse en voedzame producten. Deze producten hebben een kortere reistijd van het veld naar de consument, wat betekent dat ze hun maximale voedingswaarde behouden. Een dieet rijk aan verse, onbewerkte voedingsmiddelen uit lokale bronnen is gekoppeld aan tal van gezondheidsvoordelen, waaronder een betere spijsvertering, een lager risico op obesitas en verbeterde mentale gezondheid.

De interactie met lokale boeren biedt een educatieve ervaring waar je kunt leren over de oorsprong van je voedsel en het belang van seizoensgebonden eten. Dit bewustzijn kan leiden tot meer geïnformeerde keuzes over voeding en gezondheid.

Steun aan de Lokale Economie en Milieu
Naast de directe gezondheidsvoordelen, helpt lokaal kopen op de fiets ook bij het ondersteunen van de lokale economie en het verminderen van de milieu-impact. Door geld uit te geven bij lokale boeren, steun je kleine bedrijven en draag je bij aan het behoud van landbouwgrond. Tegelijkertijd verminder je de vraag naar voedseltransport over lange afstanden, wat leidt tot een verlaging van de uitstoot van broeikasgassen.


0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen