Nieuw platform voor lokaal aangeboden groenten en fruit

Geschreven door: Robin Dekker| 27 juli 2020 09:00 in Lokaalwijzer
806 | 0

 

Artikel op 27-07-2020 op www.nagf.nl - Nationaal Actieplan Groente en Fruit

Onlangs is Standfinder gelanceerd, een platform voor lokaal aanbod. Het platform brengt alle verkoopplaatsen in Nederland van lokaal geproduceerde producten in kaart, waaronder groenten en fruit. Hierdoor kunnen consumenten deze gemakkelijk in hun buurt vinden. Aanbieders van lokaal geproduceerde producten kunnen kosteloos gebruik maken van dit platform.

Steuntje in de rug voor lokale productaanbieders
Standfinder is gestart als initiatief om iedereen die lokaal producten aanbiedt een steuntje in de rug te geven en op een duurzame manier de regionale economie te ondersteunen. Boeren en telers in Nederland bieden sinds de coronacrisis (of al veel langer) hun verse en hoogwaardige producten aan in stalletjes of kraampjes ("Stands") langs de weg. Met Standfinder kunnen consumenten bijvoorbeeld hun lokale aardappelen, aardbeien, asperges, bloemen en vele andere producten gemakkelijk vinden.

Dynamisch platform
Het platform van Standfinder richt zich op de pijlers zichtbaarheid en vindbaarheid, verbinding en ervaring. Op het platform kunnen overal in Nederland lokale Stands worden gevonden via een gemakkelijke zoekfunctie. Een navigatieknop binnen het standprofiel navigeert je vervolgens direct naar het adres. Standfinder streeft daarnaast naar een dynamisch platform waarop informatie altijd geactualiseerd wordt en veel interactie plaatsvindt met de gebruikers. Zo kunnen standprofielen bijvoorbeeld gemakkelijk via social media gedeeld worden

Aanmelden van Stands door aanbieders
Aanbieders van lokaal geproduceerde producten kunnen kosteloos gebruik maken van het platform door hun Stand hier aan te melden. Standhouders kunnen gemakkelijk de informatie over hun productaanbod, foto’s of openingstijden registeren en bijhouden zodat consumenten altijd op de hoogte kunnen blijven. Ook kan het Standprofiel gedeeld worden via Facebook en WhatsApp.

Iedereen die betrokken wil blijven bij het initiatief wordt opgeroepen de Facebook pagina van Standfinder te volgen. Of word lid van onze Facebookgroep: 

facebookgroep: lokale producten

 

 


0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen