Tips voor uitstapjes en evenementen in het najaar

Geschreven door: Avelien van den Hul| 1 oktober 2023 23:17 in Uitjes, Evenement
496 | 0

Nu de zomer is ingeruild voor het najaar is er geen enkele reden om binnenshuis je heil te zoeken. Er liggen ongetwijfeld genoeg mooie dagen in het verschiet waarop je lekker naar buiten kunt gaan om met het gezin, vrienden of op eigen houtje iets gezelligs te ondernemen. Van appels plukken tot pompoenen snijden en van een herfstmarkt bezoeken tot een paar dagen er op uit met de camper. Lokaalwijzer heeft een aantal leuke tips voor je verzameld in diverse regio's. Veel plezier bij wat je gaat ondernemen en geniet van al het moois en lekkers wat het najaar te bieden heeft.

Limburg, 7 oktober

Pompoenplukdag bij Tuinbouwbedrijf Bonten in Baexem, zaterdag 7 oktober van 10.00 - 16.00 uur. Gewapend met een snoeischaar van thuis kun je in het pompoenenveld zelf uitzoeken en afknippen wat je aanspreekt. 130 soorten pompoenen en kalebassen om een mooi herfststuk mee te maken of in een schaal op je tuintafel te leggen. De entree is gratis, je betaalt alleen voor de geplukte sierpompoenen. Deze kosten slechts € 1,75 per kg, voor >5kg € 1,50/kg en >10 kg € 1,20/kg. Pompoenen van >8kg/stuk € 0,60/kg. Je rekent af bij het verlaten van het veld, een pinautomaat is aanwezig. Halloweenpompoenen zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel. 
Laat je pumps en suède instappers maar thuis, want het kan een beetje zanderig zijn.

Adres en openingstijden

Groningen, 7 oktober

Appelplukdag bij fruitteeltbedrijf Ol Diek in Nieuwolda op 7 oktober van 9.30 tot 17.00 uur. Neem je eigen tas of emmer mee van thuis en pluk in de boomgaard zoveel appels als je wilt. Na afloop kun je het gewicht afrekenen en even uitpuffen op het terras van de bijbehorende Landwinkel. Daar kun je een heerlijk stukje appeltaart en een glaasje appelsap natuurlijk niet aan je neus voorbij laten gaan. Voor de kids is er ook een springkussen. De boerderijwinkel is geopend zodat je gelijk je weekboodschappen kunt doen. Er is van alles verkrijgbaar uit en van het Groninger land, zoals aardappelen, bakmixen van de molen, zuivel, bier, vlees, koek en boerderij-ijs. Uiteraard ook fruitproducten gemaakt van eigen boomgaardfruit.

Adres en openingstijden

Noord-Holland, 14 t/m 28 oktober

Nog even de smaak van de zomer herbeleven? Kom in de herfstvakantie je aardbeien plukken in de kas van Vriend Aardbeien te Benningbroek. Zij bieden een leuk arrangement voor €10.95 p.p voor 1.5 uur vermaak in de aardbeienkas. Je wordt ontvangen met een drankje en een aardbeiengebakje, vervolgens wordt er een informatief filmpje getoond waarna je helemaal voorbereid bent om je bakje van 400 gram te vullen met door jou zelf geplukte aardbeitjes (speciale schaartjes aanwezig). Er volgt nog een speurtocht die wordt afgesloten met een traktatie. Wil je meedoen, wees er dan snel bij, want er is veel animo voor. Je kunt je voor diverse dagen en tijdstippen tussen 14 en 28 oktober opgeven via deze link Kom in de kas arrangement: Pluk je eigen aardbeien (herfstvakantie special) - Vriendaardbeien (vriend-aardbeien.nl) 

Adres en openingstijden

Overijssel, 15 oktober

Herfstmarkt bij de Oorsprong Spanjaardsdijk 68 in Schalkhaar, vlakbij Deventer. Lokaal lekkers te kopen en te proeven op 15 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Eén van de graag geziene deelnemers is Reggevallei Jam&More van jammaker Arjan. Met een onbegrensde fantasie weet Arjan de meest smakelijke combinaties te bedenken. Mango-gember-rode peperjam, pruimen-port-speculaasjam en nog tientallen andere soorten. Maar ook voor huisgemaakte kruidkoek of advocaat draait Arjan zijn hand niet om. Moet je geproefd hebben. Zijn producten zijn tevens te koop in het jamhuisje bij zijn huisadres (zie groene button). De entree van de markt en het parkeren is gratis en mooi weer staat in bestelling. Dus kom de 15e naar de gezelligste streekproductenmarkt in de omgeving van Deventer. 

Adres en openingstijden

Utrecht, 21 oktober

In Amerongen wordt op 21 oktober een Herfstmarkt georganiseerd, van 10.00 uur tot 16.00 uur. Locatie bezoekerscentrum Utrechts Landschap, Veenseweg 8, Amerongen Behalve tal van kramen met streekproducten is er een herfstworkshop voor jong en oud. Wandelaars kunnen onder begeleiding van een gids een prachtige wandeling maken door het Amerongse bos. Voor degenen die wat minder goed ter been zijn rijdt er een bosboemeltje, zodat iedereen kan genieten van de herfstkleuren. Voor de inwendige mens wordt gezorgd op het horecaplein en er zijn diverse kinderactiviteiten. Maak vooral even een stop bij de kraam van Landgoed Zuylestein uit Leersum. De moestuingroenten en allerlei andere producten die het landgoed voortbrengt zullen te koop zijn op de markt. Ben je niet in de gelegenheid naar de markt te komen, dan kun je de landgoedproducten jaarrond rechtstreeks bij Zuylestein kopen, adres zie groene button.

Adres en openingstijden

Zeeland, 28 oktober

Wat kun je zoal doen met een pompoen? Uithollen natuurlijk, om er vervolgens een griezelig Halloweenmasker in te snijden. Op internet zijn genoeg instructies te vinden hoe je dat kunt doen. Maar dan mis je wel het plezier om er met de beste tips van echte kenners er samen wat moois van te maken. Kom zaterdag 28 oktober naar Charlottes Pompoenen in IJzendijke voor de Pompoenuitholdag. Je kunt je voor 5 verschillende tijdstippen opgeven en het kost zowel voor volwassenen als kinderen €12.50 p.p. Je kunt een plekje reserveren via deze link https://www.charlottespompoenen.nl/2023/09/19/workshop-halloweenpompoen-uithollen-2023.

Adres en openingstijden

Gelderland, gehele najaar

Even een paar dagen er tussenuit met de camper in eigen land? Kom dan eens kijken bij Natuurkampeerterrein De Kolke bij de gelijknamige boerderij in het Gelderse Voorst. Prima uitgangspunt voor fietstochten langs de IJssel, naar Deventer of Zutphen. De camperplekken zijn jaarrond geopend. Er is geen sanitairgebouw, maar wel stortgelegenheid en voorzieningen voor elektra en water. Huisdieren mogen mee, mits aangelijnd. De boerderijwinkel biedt behalve een keur aan folders, fiets- en wandelroutes, ook veel producten uit de streek en van eigen kweek. Dus je hoeft je camper niet vol te stouwen met boodschappen van thuis. Tip van de Kolke: bezoek tijdens je verblijf landgoed Beekzicht voor de prachtigste wandelingen en fietstochten. Info Beekzicht klik op https://www.landgoedbeekzicht.nl/uw-bezoek/ 

ADRES EN OPENINGSTIJDEN BOERDERIJ KOLKE

Op Facebook delen we wekelijks tips voor uitstapjes, recepten, evenementen en informatie over de producten van onze Lokaalwijzerdeelnemers. We nodigen je uit eens een kijkje te nemen, zodat we elkaar lokaal een beetje wijzer kunnen maken. 

0 reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Inloggen