Text page

BoerEnLunch

In samenwerking met Team Agro NL organiseert Lokaalwijzer in juni 2023: BoerEnLunch

BoerEnLunch
11 juni t/m 18 juni 2023
Team Agro NL & Lokaalwijzer

Aanmelden: https://teamagro.nl/boerenlunch-2023/ 

De boeren en boerinnen van Team Agro NL laten graag zien, proeven en beleven waar en hoe ons voedsel wordt geproduceerd. Lokaalwijzer heeft de missie om heel Nederland kennis te laten maken met het kopen van lokale (vers-)producten. 

Samen organiseren Team Agro NL & Lokaalwijzer tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (11 tot en met 18 juni) voor de derde keer de BoerEnLunch, waar jong en oud kunnen genieten van een picknick op of rondom een agrarisch bedrijf bij hen in de buurt. Als je meer wilt weten over hoe (h)eerlijk gezond, lekker en veilig voedsel wordt geproduceerd, meld je dan snel aan bij één van de deelnemende boeren. Zij zijn trots op hun producten en willen dit graag met je delen. De deelnemende boeren gaan graag met je in gesprek en geven je een rondleiding over het erf. Kom en maak kennis met de voedselmakers van Nederland!

Aanmelden voor boerEnLunch


Eten uit de korte keten

Lokaalwijzer stimuleert het eten uit de korte keten, om zo een bijdrage te leveren aan een duurzaam Nederland. Door direct bij de boer te kopen weet jij waar je product vandaan komt en koop je verse, gezonde producten. Hiermee stimuleer je ook de regionale economie en geef je de boer de kans om een eerlijke prijs te vragen voor zijn waren, zonder dat dit voor jou meer kost! Tenslotte is het eten uit de korte keten ook beter voor het milieu, doordat we ons eten niet in laten vliegen van de andere kant van de wereld. 

Stimuleren van regionale economie
Eerlijkere prijs voor de boer
Verse en gezonde producten
Minder vervoer, beter voor het milieu. 

Een leuke en leerzame ervaring

Daarnaast is het kopen van lokale producten direct bij de boer ook nog eens enorm leuk en leerzaam. Op locatie bij de boer zie je pas echt hoe onze voedselproducten gemaakt worden. Je leert meer over de herkomst van het product, het productieproces en over de aanbieder die hier dag en nacht heel hard aan werkt. Ook voor kinderen is het enorm belangrijk om te weten dat appels niet in het vak in de supermarkt groeien, maar voedsel ergens vandaan komt. 

Example blog post alt.


Aanmelden als boer?

Ieder boerenerf kan en mag meedoen op een dag en tijdstip naar keuze. Zorg voor een gezonde en lekkere lunch, met producten uit de eigen regio bijvoorbeeld. Kleed de locatie waar wordt gegeten gezellig aan, zet gevulde picknickmanden of knapzakken klaar en laat gasten zelf een mooie plek uitzoeken op en om het erf.

De bezoekers betalen een vergoeding voor de kosten die per erf kunnen verschillen. Maak een lunch die bij jou past.

Aanmelden als boer