Oesterzwammenkwekerij van Lieshout is in 1981 opgericht door Wout en Truus van Lieshout. Zij zijn begonnen met het telen van witte champignons. Kort daarna is ook gestart met de teelt van diverse andere soorten paddenstoelen zoals shii-take, paarse ridderzwam, coprinus en de oesterzwam. Er is na een tijd experimenteren gekozen om naast de witte champignon ook de oesterzwammenteelt te professionaliseren. Deze uit Azië afkomstige paddenstoel is momenteel na de witte en kastanje champignon de meest geteelde paddenstoel in Nederland. Vanaf 2015 worden er in Liessel alleen nog maar oesterzwammen geteeld. Het substraat waar ze op geteeld worden bestaat hoofdzakelijk uit diverse soorten stro. Dit substraat maken we niet zelf maar wordt ingekocht bij een bedrijf uit Gemert dat voor bijna alle telers in Nederland het substraat maakt. De blokken substraat worden kant en klaar afgeleverd. Op ons bedrijf proberen we in de geklimatiseerde teeltruimtes de natuur zo goed mogelijk na te bootsen zodat er een mooie kwaliteit oesterzwammen geoogst kan gaan worden. Een teeltcyclus duurt ongeveer 9 weken. In deze periode kunnen we 2 keer oogsten van de blokken.
Oesterzwammen zijn een van de gezondste en meest voedzame paddenstoelen in de natuur. Ze zijn bijzonder smaakvol en bevatten veel vitaminen en mineralen. Je kunt oesterzwammen gebruiken in soepen, sauzen en pasta’s of in stukjes scheuren, bakken in olie totdat ze lekker krokant zijn en kruiden met peper en zout of gyroskruiden. Naast de verse oesterzwammen zijn er diverse producten verkrijgbaar waar oesterzwammen in verwerkt zijn.
De doubleganger is een stoere sappige burger boordevol umami smaakt. Hij bestaat voor 50% uit rundvlees en voor 50% uit oesterzwammen. Hierdoor smaakt hij nog vleziger dan een gewone burger en blijft hij super mals en sappig. De burger bevat minder vet, zout en calorieën dan een gewone burger. Een bewuste en duurzame keuze. De doubleganger wordt bij het Streeckhuys in Deurne gemaakt.
Het zwam worstenbroodje is een worstenbroodje maar dan nèt even anders. Om het worstenbroodje gezonder en duurzamer te maken, zonder afbreuk te doen aan de bite van het traditionele worstenbroodje is 50% van het gehakt vervangen door oesterzwammen. Het deeg is op basis van volkorenmeel met zonnebloempitten en tarwevezels. Het zwam worstenbroodje wordt door bakkerij Vedder gemaakt en het Streeckhuys maakt het worstje.
Oesterzwambitterballen en krokettten. Deze hebben mijn collega telers van Rotterzwam samen ontwikkeld met banketbakker Anton. Ze worden nog steeds met de hand gedraaid zodat ze altijd perfect zijn. Deze zijn 100% plantaardig.
Van onze oesterzwamvoetjes worden bij Beefy Green de zwamburger krokant en de paddoburger chimichurri gemaakt. Ook deze zijn 100% plantaardig.
Betaalmogelijkheden
Accepteert contant
Oesterzwammen, Doublegangers, zwam worstenbroodjes, oesterzwamkroketten en -bitterballen, div. vegan burgers gemaakt van oesterzwammen
Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om je ervaring te kunnen delen.
InloggenNu gesloten
Maandag | Gesloten |
---|---|
Dinsdag | Gesloten |
Woensdag | Gesloten |
Donderdag | Gesloten |
Vrijdag | Gesloten |
Zaterdag | 14:00 - 16:00 |
Zondag | Gesloten |
Laat een bericht achter
Misschien vind je dit ook leuk