Sinds 2014 worden er in Ospel, aan de rand van Nationaal Park de Groote Peel, escargots gekweekt die onder de merknaam Peelslakken hun weg vinden naar horeca en consument. ’t Slakkenhuys is een unieke escargotskwekerij die het hele productieproces ‘van ei tot lekkernij’ zelf uitvoert.
Onze producten zijn geheel bereid en kant-en-klaar voor gebruik. Wat onderscheidt de Peelslak van andere escargots?
Allereerst ‘slachten’ wij onze slakken. Dat wil zeggen dat wij de ingewanden (de zogenoemde leverkrul) geheel verwijderen. Wat overblijft is het pure vlees; de slakfilet. Nagenoeg alle slakken die u bij de groothandel of de supermarkt koopt, bevatten nog hun ingewanden. Door onze eigen, ambachtelijke, manier van garen, blijven onze slakken heerlijk mals.
Onze producten zijn via onze webshop, via email of telefonisch te bestellen. Ze kunnen -na telefonische afspraak- afgehaald worden bij ‘t Slakkenhuys. De koelverse, gevacumeerde producten zijn in gesloten verpakking ongeveer 5 dagen te bewaren in de koelkast. In de diepvries (bij -18°C) zijn ze minimaal 6 maanden houdbaar.
Wil je met eigen ogen zien hoe het er bij een escargotskwekerij aan toe gaat? Doe dan De Slakkentour! (https://tslakkenhuys.nl/activiteiten/de-slakkentour).
Betaalmogelijkheden
Accepteert contant
Accepteert pin
Initiatieven
Escargots, escargotskroketten
Je bent niet ingelogd. Je moet ingelogd zijn om je ervaring te kunnen delen.
InloggenNu gesloten
Maandag | Gesloten |
---|---|
Dinsdag | Gesloten |
Woensdag | Gesloten |
Donderdag | Gesloten |
Vrijdag | 08:00 - 17:00 |
Zaterdag | 08:00 - 17:00 |
Zondag | Gesloten |
Laat een bericht achter
Misschien vind je dit ook leuk